Dags att välja gren (inför gymnasiet)

torsdag, 21 januari 2010 14:46 by Stoffe

I Helsingborg har det nu återigen blivit dags att välja gren. I alla fall för de som tänkt fortbilda sig efter grundskolan och inte bara har som mål i livet att köra truck eller stå och luta sig mot en spade dagarna i ända på närmsta bygge. Grenarna att välja bland har dock aldrig varit så många. Så många att ungstackarna fått gallra bland alternativen och s.a.s. ta på sig skygglapparna och skapat ett medvetet tunnelseende och plockat bara ett fåtal alternativ som de väljer mellan.

Annat var det på min tid. Då stod valet bara endast mellan natur eller samhäll, såtillvida inte man hellre ville bli en äcklig arbetare med skit under naglarna. Eller föredrog någon flummig linje inom media eller drejning eller nåt.

Det viktiga när man väljer gren är ju att det blir något man trivs med och gärna även brinner en gnutta för. Här kommer en snabb genomgång vad du kan bli beroende på om du väljer ditten eller datten:

Estetiska programmet


På det estetiska programmet kan du bland annat lära dig drejningens ädla konst. Dessutom får du tidigt lära dig röka bong!

Naturvetenskapliga programmet


Väljer du en teknisk inriktning på naturprogrammet, kan du få jobb på Sibbilibiba, precis som Fabian här ovan.

Samhällsvetenskapliga programmet


Väljer du samhäll kan du bli exempelvis bli folkpartist eller politiker.

Strunta i utbildning

Om du inte har läshuvud nog att gå  gymnasiet behöver du fortfarande inte misströsta. Du kan ju alltid sparka boll eller jobba med teve!


Klas Ingesson och Arne Weise - två exempel på att man klarar sig ganska bra även utan utbildning.

Currently rated 1.7 by 32 people

  • Currently 1,71875/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 24. 2018 05:24